Breathing space Röd prick. Yoga place

Kurser & event

Aktuella kurser

Här ser du aktuella kurser som gäller just nu.

Ryggyoga

Under denna kurs stärker vi rygg och mage, frigör spänningar i bröstrygg, axlar och skulderparti och mjuka upp i höfter. Du kommer att få utforska kroppen och ditt förhållningssätt till kroppen. Och genom medveten närvaro uppleva hur ryggen svarar på olika rörelser och positioner. Den har sin grund i fysisk hathayoga där yogans olika aspekter som närvaro, andning och det holistiska förhållningssättet är utgångspunkten för din ryggyoga.

Du kan vara nybörjare, ung eller äldre spelar ingen roll. I yoga utgår vi från våra individuella förutsättningar. Genom medvetna andetag släpper vi också på spänningar och stress vilket bidrar till ökad upplevelse av återhämtning i både kroppen och sinnet. Varje klass avslutas i vila. All utrustning som behövs finns i studion. Mjuka kläder som du kan röra dig fritt i. Inga skor behövs.

Kursstart: 9/11 2021

Dag: Tisdagar

Tid: 15.30-16.30

Antal tillfällen: 6

Avgift: 1250 kr

Yoga för nybörjare

För dig som är nyfiken på vad jag yoga är, lära dig mer om din kropp och andning och börja från början. Du kommer få testa på både hathayoga som är grunden till all fysisk yoga och andra yogavarianter som yinyoga. Andning är en given del Vi väver in lite yogisk filosofi som kuriosa och ser yogan ur ett vidare perspektiv genom att utforska både kropp och sinne.

Passar dig som är helt ny och dig som vill ta det från början. Du kommer också få guidning och individuella tips hur du kan möta yogan i din kropp.

Kursstart: 13/11

Dag: Lördagar

Tid: 9.30-11.00

Antal tillfällen: 4

Avgift: 950 kr

Få kraft & lust tillbaka

Holistisk kurs med kropp och själv i fokus. En kombination av fysisk yoga och influenser från ACT terapi. Yogan med medveten andning är till för att vitalisera kroppen, stärka, frigöra och återhämta den genom mjuk fysisk yoga. Kroppen som själens boning, ditt hem tas om hand. Själen får utrymme genom att praktisera psykologisk flexibilitet, där ditt förhållningssätt till dina tankar och känslor synliggörs. Perspektivtagande för att utforska hur du kan välja mer funktionella livsstrategier när du möter livets framtida utmaningar. Vid varje tillfälle används ca halva tiden till fysisk yoga och andra halvan till övningar med mindfulness och ACT terapi där gruppen blir en resurs i perspektivtagandet.

Att befinna sig i dåtid eller framtid och sällan närvarande i nuet ökar risken för depressioner, utmattning och ångest. Lugnt och långsamt bygger du upp dig inifrån andetaget och kroppens förutsättningar. I det här forumet är det ok att vara och din dagsform avgör alltid din yogapraktik. Vi tillåter sårbarheten ta plats och möta det som skaver.

Om du känner dig orkeslös, rådvill inför ett vägval eller är sjukskriven är det här en kurs för dig.

Kursledare: Minna Fahlström ( yogalärare, diplomerad systemisk coach samt ACT terapeut under utbildning).

Kursstart: 6/11 2021

Dag: Tisdagar & Fredagar

Datum: 16/11, 19/11, 23/11, 26/11, 30/11, 3/12

Tid: 8.30-10.30

Tillfällen: 6

Avgift: 2350 kr

Aktuella event

Här ser du aktuella event som gäller just nu.

FÖRELÄSNING

OM KVINNORS HÄLSA UR ETT AYURVEDISKT PERPEKTIV

Dag & Tid : 27/11 2021 kl 13-15

Att vara kvinna, eller att leva nära en, kan ibland vara en riktig berg och dalbana av hormoner, pms och ojämn ork. Samtidigt är kvinnan oerhört stark, vis och behöver en helt annan diet och livsföring än en man. Alla kvinnor upplever olika symptom vid mens och menopaus. Vissa märker knappt någon skillnad och vissa upplever alla möjliga symtom, i värsta möjliga form. I denna föreläsning som ges på engelska berättar Dr Sangeeta om menscykeln, mensbesvär och klimakteriet utifrån ayurvedans filosofi. Sangeeta talar svenska och kan även förklara ifall något är otydligt på engelska.

Du får råd om mat och örter i förebyggande syfte och vid obalanser. Råd och tips för förebygga och korrigera mensvärk, pms, värmevallningar, sömnbesvär och humörsvängningar utan värktabletter, antidepressiva piller och syntetiskt hormon.

Om Dr.Sangeeta

Dr. Sangeeta är utbildad Indisk Vaidya, Ayurvedisk läkare, från Kerala, Indien. Hon har genomgått en 6-årig utbildning som därefter byggts på med en panchakarma-träning från Kottakkal Arya Vaidya Sala Research center i Kerala. I senaste numret av tidningen Hälsa finns en artikel med Sangeeta. Hennes specialaområden är mag- och tarm problem, sömnsvårigheter, stresshantering och kvinnosjukdomar mm. Sedan 1994 har Sangeeta arbetat med ayurveda på olika sjukhus i Indien och sedan 2004 är hon bosatt i Sverige och håller utbildningar både i egen regi och på yogalärarutbildningar.

Avgift 450 kr

Yoga efter föreläsningen

Meddela i din anmälan om du vill delta på 60 minuters yogaklass efter avslutad föreläsning. Yogaklassen guidas av Minna Fahlström.

Avgift för yogan 100 kr.

ANDNING & MINDFULNESS 2 timmar

TRÄNA DIN ANDNING OCH STILLA SINNET.

Den här klassen är för dig som vill få kropp och sinne att släppa på spänningar och lära dig mer om dig själv, din diafragma och hur det hänger ihop med din andning.

Uppleva och utforska vad som händer i kroppen. Du kommer ge dig själv bättre förutsättningar att kunna andas djupare, slappna av mer vilket kan bidra till bättre sömn, minska oro, ältande och i stället påminna dig om viktiga värden i ditt liv. Eller så vill du helt enkelt bara träna medveten andning för att kunna kallbada i vinter eller få bättre utväxling i din konditionsträning. En klass med andningsövningar (pranayama) och medveten närvaro och delvis tystnad. Vi inleder med några uppmjukande stretchövningar för att skapa plats för andetaget du behöver inte vara ombytt. Andningen påverkar nervsystemet och är involverad i flera olika processer i kroppen och ytterst central för hälsan fysisk och psykisk hälsa. Vi kommer att beröra människans respiratoriska system både ur ett vetenskapligt och yogiskt perspektiv. Varje tillfälle avslutas med guidad avslappning.

Dag & Tid:

Lördag 23/10 kl 12-14

Fredag 12/11 kl 15-17

Avgift: 350 kr

RELAX, RELEASE, RESTORE 3 timmar.

Yinyoga Edition.

Vi mjukar upp kroppen med stilla positioner Yinyoga och lägger till övningar med bollar och gua sha verktyget ban, för att stimulera stråk och punkter för flöde och cirkulation. Muskler får slappna av och kroppens fascia mjukas upp och återfuktas. Medveten andning och mindfulness d v s att träna sig i att vara medvetet närvarande är som alltid en del i praktiken. Terapeutiskt och läkande för celler och nervsystem. Passar dig som är nyfiken på att utforska kroppen, genom andning och egenmassage. Och få återhämtning. En riktig reboot av ditt nervsystem. Yogabollar och Ban ( verktyget som man masserar/ skrapar hud och valda meridianpunkter med) finns till försäljning för 300 kr för 2-pack yogabollar ( YTU) samt 300 kr för Ban.

Om du har egen ban sedan tidigare ta med den. Bollar finns att låna liksom ett fåtal ban.

Dag & Tid: Tisdag 2/11 kl 17-20 & Söndag 21/11 kl 14-17

Avgift: 450 kr

Boka nu